2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Závin se zelím

Název Množství a jednotka
listové těsto 1 ks
vejce 1 ks

náplň

Název Množství a jednotka
sádlo 1 lžíce
cibule 1/2 ks
hlávkové zelí 1/2 hlávky
sterilovaná paprika 1-2 lžíce
ocet
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrouhané hlavkové zelí.Dochutíme pepřem, solí a dusíme do měkka. Když je zelí měkké přidáme sterilovanou červenou papriku a společně chvíli povaříme. Pokud je třeba dochutíme ještě octem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Listové těsto rozválíme, dáme náplň ze zelí a stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě
dorůžova.


 


RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...