2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Závin se zelím

Název Množství a jednotka
listové těsto 1 ks
vejce 1 ks

náplň

Název Množství a jednotka
sádlo 1 lžíce
cibule 1/2 ks
hlávkové zelí 1/2 hlávky
sterilovaná paprika 1-2 lžíce
ocet
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrouhané hlavkové zelí.Dochutíme pepřem, solí a dusíme do měkka. Když je zelí měkké přidáme sterilovanou červenou papriku a společně chvíli povaříme. Pokud je třeba dochutíme ještě octem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Listové těsto rozválíme, dáme náplň ze zelí a stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě
dorůžova.


 


RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Luxusní cibulová omáčka

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké kroužky a osmažíme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...